Morrissey: “Begrafenis Thatcher wrijft zout in de wonden”

© getty.

Morrissey steekt zijn mening over de recent overleden Margaret Thatcher niet onder stoelen of banken. Naar aanleiding van haar begrafenis zei hij dat het hele gebeuren een belediging is voor “al haar slachtoffers”. Ook de manier waarop de media haar leven en werk in beeld brengt, wrijft volgens hem zout in de wonden.

Toen op acht april bekend raakte dat Thatcher overleden was, deelde Morrissey met de wereld dat ze “geen reet om mensen gaf”. Twee dagen geleden publiceerde hij een uitgebreide statement op fansite ‘True To You’, waarin hij onder meer de manier aanklaagt waarop kranten schrijven over het leiderschap van de ‘Iron Lady’. Zo verwijt hij de media dat ze niet delen hoe het er echt aan toegaat op de Britse straten, maar enkel hoe ze het graag zouden hebben.

Niets

“Ik heb geluisterd en gekeken en heb een totaal gebrek aan waarheid ontdekt, waarvan ik nooit gedroomd had dat het zou bestaan in modern Brittannië. Margaret Thatcher is niet meer en kan dus niet de schuldige zijn van de verslagen over haar dood, verslagen die zo partijdig zijn en vol dreigende onverdraagzaamheid staan. We moeten ons bijna gaan afvragen hoe we ooit nog één woord kunnen geloven uit de Britse geschiedenisboeken. Aan al wie het ‘thatcherisme’ overleefde en wie zich Thatcher nog herinnert als een ‘living hell’… de Daily Mail en The Guardian hebben een boodschap voor ons: “Jij bent niets!””, schreef een misnoegde Morrissey.

Zout in de wonden

Over de begrafenis van Thatcher was hij ook niet bepaald te spreken: “Onze gedachten worden verder gekweld door de uitdagende extravagantie van de begrafenis en de militaire groet. Ze ontdoen haar slachtoffers van alles en wrijven pijnlijk zout in de wonden”.

Bron:  

This entry was posted in Morrissey, Music and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s