Pulp herenigd!

De zomer kan beginnen!

De reünie van de geweldige Britse ‘Tussen Kunst & Kitch’-britpopband Pulp, brengt de zomer van 2011 al een stuk dichterbij. Onlangs ontkende de excentrieke frontman Jarvis Cocker een reünie nog, maar nu zijn de eerste optredens van Pulp in de originele bezetting aangekondigd voor 2011.


Een daarvan is heel interessant op het Europese vasteland, op 27 mei op het Spaanse Primavera Sound festival in Barcelona. Op zondag 3 juli is Pulp vervolgens headliner van het Wireless festival in het Londense Hyde Park. En daar blijft het hopelijk niet bij. Hup, ook naar Nederland s.v.p.!

Pulp treedt kortom voor het eerst sinds 1996 in de oerbezetting op, met naast Jarvis Cocker ook Nick Banks, Candida Doyle, Steve Mackey, Russell Senior en Mark Webber. Deze band maakte sinds begin jaren tachtig al platen, totdat in de jaren negentig de doorbraak kwam met de albums His ‘n Hers (’92) en vooral tijdsschets Different Class (’95, met grootste hit Common People). Tegen de release van het moeilijker en somberder This Is Hardcore (’98) was de roem van Pulp op het hoogtepunt.

De laatste keer dat Pulp in Nederland was te zien, was in 2001 op Lowlands, rond de release van zwanenzang We Love Life. Jarvis Cocker trad sindsdien met zijn soloplaten onder de arm enkele keren op in Paradiso voor een nogal select publiek. Hoe zou het inmiddels nog met de belangstelling voor Pulp in Nederland gesteld zijn? In Engeland worden de aankomende shows vast groots, en het kan bijna niet anders of een headliner-spot op Glastonbury 2011 zit er ook in.

Op de nieuwe website Pulp People worden de vragen rond de reünie alvast vertrouwd ironisch en met zelfspot opgeworpen: “Is this legal?” “Is this an accident waiting to happen?” “Is this really necessary?” “Is this to good to be true?” “Is this a collective mid-life crisis?”

Het antwoord op dit alles is slechts een volmondig ‘ja.’ Pulp was en is fantastisch.

Video’s:

Common People

Babies

This entry was posted in Music, Pulp and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s